SKŁADNIKI:
- filet z kurczaka (ok. 400 g)
- papryka czerwona
- młoda cebula
- oliwa (ok. 4 łyżki)
- papryczka chilli
- łyżka miodu
- sok z cytryny
- sól, pieprz
- przyprawy (kurkuma, oregano, kolendra, ostra papryka)
PRZYGOTOWANIE:
Cukinię, kurczaka oraz paprykę kroimi w kostkę średniej wielkości. Cebulę dzielimy na cztery ćwiartki zaś papryczkę chilli uprzednio pozbawioną pestek drobno siekamy. Wkładamy wszystko do miski,wcieramy w nie przyprawy, sól i pieprz, polewamy oliwą i mieszamy. Następnie nadziewamy składniki na patyczki i smażymy na patelni grillowej około 10 minut łącznie (nie zapominajmy o przewracaniu szaszłyków na drugą stronę co kilka minut!) Pod koniec grillowania szaszłyki polewamy sokiem z cytryny i smarujemy miodem.
Mam nadzieję, że przepis przypadnie Wam do gustu. Pozdrawiam, dajcie znać czy szaszłyki Wam smakowały! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz